Ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του! Έγκλημα … Τιμωρία;

Published on

09/03/2023 14:37

δσαΣύσσωμη η ελληνική κοινωνία στέκεται συγκλονισμένη μπροστά στην τραγωδία των Τεμπών με θύματα δεκάδες νέους ανθρώπους. Όσο περνούν οι μέρες, η ανείπωτη θλίψη και η δίκαιη οργή οδηγούν σε αναπόφευκτο αναστοχασμό:

Ποια μοίρα επιφυλάσσει η Ελλάδα στα παιδιά της;

Η υπερδεκαετής περίοδος των μνημονίων και της διαρκούς κρίσης, επισώρευσε οικονομικά δεινά και στέρησε την ελπίδα από τη νέα γενιά. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα μοιάζει να επισφραγίζει, με τον πιο οδυνηρό τρόπο, τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας και του πολιτικού κόσμου απέναντι στους νέους.

Το οικονομικά επισφαλές μέλλον της γενιάς των 700€ μετατράπηκε σε ένα κατά κυριολεξία αβέβαιο μέλλον.

Η Πολιτεία, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει το «ευ ζην» των νέων μας, στερεί ανάλγητα ακόμη και το «ζην».

Η ταχεία και πλήρης διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και η απόδοση των ευθυνών, όπου ανήκουν, είναι απόλυτα επιβεβλημένη, όχι μόνο για λόγους δίκαιης τιμωρίας όλων των υπευθύνων, αλλά και γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον.

Η πικρή πείρα του παρελθόντος (Σάμινα, Λεωφορείο στα Τέμπη, Μάτι, Μάνδρα) δείχνει ότι τα λάθη ουδέν διδάσκουν και η ιστορία επαναλαμβάνεται, σκορπώντας ολοένα μεγαλύτερη οδύνη.

Τώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, πρέπει να χυθεί άπλετο φως παντού.

Να μην επιτρέψουμε συγκαλύψεις και αποπροσανατολισμούς. Να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Επειδή τα παραπάνω αποτελούν αδήριτη αναγκαιότητα, που δεν αφορά μόνο τα θύματα και τις οικογένειές τους, αλλά όλους μας, το δικηγορικό σώμα, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, δια των συλλογικών του οργάνων, θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας, χωρίς επαγγελματική εμπλοκή, αλλά μόνον θεσμικά προς υποστήριξη της κατηγορίας και δη, όχι σε βάρος του «τελευταίου σταθμάρχη», αλλά πρωτίστως σε βάρος των «μηχανοδηγών» που ηγούνται διαχρονικά της καταστροφικής πορείας της χώρας, με ολέθρια αποτελέσματα.

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

Πρόεδρος της Ολομέλειας

των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Bar-Elections
Portal redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας