Ανακοινώσεις Ολομέλειας

Απεργία των δικαστικών υπαλλήλων

ΟΔΥΕΗ Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ανακοινώνει  οτι   τα μέλη της θα κατέβουν σε  απεργία την Τετάρτη  24 Απριλίου 2024, αντιδρώντας στην αναμόρφωση του νέου Δικαστικού Χάρτη.

Διαβούλευση για την τροποποίηση του Κώδικα Δικηγόρων

kodikasΚατόπιν συγκρότησης Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων [ΦΕΚ τ. ΥΟΔΔ 37/2024], σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην ανοιχτή διαβούλευση που θα λάβει χώρα διαδικτυακά, στην ενιαία δικτυακή πύλη της Ολομέλειας στην Επιλογή

Διευκολύνσεις δικαστικών αντιπροσώπων ΑμεΑ στις Ευρωεκλογές

ameaΜετά από επανειλημμένες επιστολές και διαβήματα της Ολομέλειας των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδος και του Συμβούλου προσβασιμότητας του ΔΣΑ προς το Υπουργείο Εσωτερικών έγιναν δεκτά τα αυτονόητα πάγια αιτήματά μας για τη διευκόλυνση των συναδέλφων ΑμεΑ, που επιτελούν χρέη Δικαστικών Αντιπροσώπων για την επιβοήθηση του έργου τους.

Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30΄ την ημερίδα "Μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους"

***Η εκδήλωση-συζήτηση, σχετικά με την εφαρμογή, τα πρακτικά και τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινή άσκηση δικηγορίας από τη μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους δικηγόρους βάση του Ν. 5095/2024, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30΄,  με τίτλο: «Μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους – Πρακτικά και Νομικά Ζητήματα από την εφαρμογή του Νόμου 5095/2024».

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής που παρατηρείται, πιέστε εδώ για να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο την εκδήλωση.

Μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους – Πρακτικά και Νομικά Ζητήματα από την εφαρμογή του Νόμου 5095/2024

**

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, αναφορικά με την εφαρμογή, τα πρακτικά και τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν στην καθημερινή άσκηση δικηγορίας από τη μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους δικηγόρους βάση του Ν. 5095/2024, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ «Μιχάλη Επαμ. Ζαφειρόπουλου» (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), με τίτλο:

«Μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε δικηγόρους – Πρακτικά και Νομικά Ζητήματα από την εφαρμογή του Νόμου 5095/2024»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

*** Παρακολουθήστε από το κανάλι YouTube της Ολομέλειας, το διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών με θέμα τη σύνταξη και την μεταγραφή των αποδοχών κληρονομίας, καθώς δημοσιεύθηκε ο Νόμος 5095/2024 για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης και η διάταξη για τις αποδοχές με παράσταση δικηγόρου είναι άμεσα εφαρμοστέα.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

seminarioΟ Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη σύνταξη και την μεταγραφή των αποδοχών κληρονομίας, καθώς δημοσιεύθηκε ο Νόμος 5095/2024 για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης και η διάταξη για τις αποδοχές με παράσταση δικηγόρου είναι άμεσα εφαρμοστέα.

Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει

δηλωσηΨηφίστηκε σήμερα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεύρυνση της δικηγορικής ύλης και την εκκαθάριση των αποζημιώσεων της Νομικής Βοήθειας.

Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που δικαστηριακή ύλη μεταφέρεται στους δικηγόρους σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης των δικαστηρίων και δημιουργίας συνθηκών επιτάχυνσης των ρυθμών απονομής της δικαιοσύνης.

Απάντηση της Ολομέλειας στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε για την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην ανάκριση που διενεργείται για το έγκλημα των Τεμπών

eisaggeleisΌπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έχει από την πρώτη στιγμή υποβάλει, κατ’ άρθρον 90 ζ’ Κώδικα Δικηγόρων, Δήλωση Παράστασης προς Υποστήριξη της Κατηγορίας κατά των ήδη κατηγορούμενων και κάθε άλλου υπευθύνου για την τυχόν αξιόποινη συμπεριφορά τους που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό επιβαινόντων στις

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας