Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στον Υφυπουργό Οικονομικών για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αποϋλοποίησης των μεγαρόσημων

Published on

22/01/2020 20:34

.

Επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, μετά την ενημέρωση από την ΑΑΔΕ για την επικείμενη κατάργηση των υλοποιημένων (έγχαρτων) ενσήμων του ΤΑΧΔΙΚ και την αντικατάστασή τους από ηλεκτρονικό ένσημο (αποϋλοποιημένο).

Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει σοβαρές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και θα επισωρεύσει ταλαιπωρία στην καθημερινή άσκηση επαγγέλματος του δικηγόρου καθώς επίσης και στις συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με δικαστικές και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα επιφέρει και δυσμενείς οικολογικές επιπτώσεις με την τεράστια κατανάλωση χαρτιού λόγω της αναγκαίας εκτύπωσης των αποϋλοποιημένων ενσήμων.

Με την επιστολή επιδιώκεται η άμεση συνάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού με το Προεδρείο της Ολομέλειας για την από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος και την αποφυγή της ταλαιπωρίας των συναδέλφων.

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων, και μέχρι την αντιμετώπιση του ζητήματος από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Πολιτείας, έχει αναπτυχθεί στο portal.olomeleia.gr ειδική εφαρμογή για την έκδοση και πληρωμή ενσήμων (ΤΑΧΔΙΚ Κατάθεσης, Αντιγράφων κ.λπ.). Για την πρόσβαση στην εφαρμογή οι συνάδελφοι πρέπει να επιλέξουν κατά σειρά «Προεισπράξεις» και «Ένσημα».  

 

-- Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου.

Bar-Elections
Portal redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας