Ευρύ κοινωνικό μέτωπο συγκροτείται κατά της επαναφοράς του αγωγόσημου στις αναγνωριστικές αγωγές

Published on

21/01/2020 23:17

**

Στο κάλεσμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συστράτευση όλων των κοινωνικών φορέων κατά της άδικης και αντισυνταγματικής επαναφοράς του τέλους δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές (αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου) ανταποκρίθηκαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων «ΣΕΒΕ», το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις φορείς με επιστολές τους προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης (από 19.12.2019, 7.1.2020 και 13.1.2020 αντίστοιχα) δηλώνουν ότι συμπαρατάσσονται με την πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος και τους άλλους κοινωνικούς φορείς και ζητούν την κατάργηση της νέας, αμιγώς εισπρακτικού χαρακτήρα, διάταξης του ν. 4640/2019, καθώς οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρομεσαίες, αποθαρρύνονται από τη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, η κοινή αποδοχή της πάγιας θέσης, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε στην κοινωνία με τις δράσεις του το δικηγορικό σώμα, ότι η επαναφορά του τέλους δικαστικού ενσήμου αντίκειται στις αρχές του κράτους δικαίου και της παροχής πλήρους και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας στους πολίτες και οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση των πολλών και αδυνάτων, σε όφελος των λίγων και ισχυρών.

Το αίτημά μας για κατάργηση της επιβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές δεν έχει συντεχνιακό χρώμα.

Είναι αίτημα στο όνομα της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, και γι’ αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση των θέσεών μας, έχοντας στο πλευρό μας το ευρύ κοινωνικό μέτωπο που συγκροτείται

. • Επισυνάπτονται οι επιστολές

Συνημμένα

 viotehniko_epimelitirio_athinas.pdf | viotehniko_epimelitirio_thessalonikis.pdf | seve.pdf

Bar-Elections
Portal redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας