Συνάντηση του Πρόεδρου της Ολομέλειας με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής

Εκδόθηκε από

17/02/2018 10:10

Να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός που αφορά το θέμα του προγράμματος «Ανάπτυξη ηλεκτρονικών Εφαρμογών για τον ΔΣΑ και την Ολομέλεια των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων», που υπάγεται στην «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Τώρα», ζήτησε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρης Βερβεσός από τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στ. Ράλλη.

Στην συνάντηση ο κ. Βερβεσός, επισήμανε ότι με το υπάρχον σύστημα δημιουργούνται εστίες έντονης δυσαρέσκειας και ταλαιπωρίας για τους Δικηγόρους και τους πολίτες, με πολύωρες ουρές αναμονής για κατάθεση δικογράφων ή έκδοση πιστοποιητικών, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των υπηρεσιών των Δικαστηρίων, και ζήτησε να προχωρήσει άμεσα ο συγκεκριμένος διαγωνισμός μια και με την ολοκλήρωση του, θα βελτιωθεί σημαντικά, η εξυπηρέτηση των δικηγόρων και πολιτών, των υπηρεσιών των Δικαστηρίων αφού αυτός αφορά:

---Την ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των δικαστικών υποθέσεων στα πολιτικά, ποινικά, Διοικητικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

---Την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για έκδοση Βεβαιώσεων και Πιστοποιητικών με ηλεκτρονική πληρωμή των αντίστοιχων δαπανημάτων που απαιτούνται.

---Την ηλεκτρονική έκδοση παραβόλων και δικαστικών ενσήμων.

---Την ενημέρωση του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές από την έκδοση γραμματίων.

---Την ένταξη των Ελλήνων δικηγόρων στο ηλεκτρονικό σύστημα Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ολομέλειας, ότι την ερχόμενη Τρίτη 20/2/2018, εκπρόσωποι της γενικής γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας, θα συζητήσουν το όλο ζήτημα καθώς και σειρά από τεχνικές λεπτομέρειες που υπάρχουν, και θα ενημερώσει για τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

Επίσης ενημέρωσε για την πορεία του προγράμματος σχετικά με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων (ΟΣΔΔΥ ΠΠ) σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς και το έργο της παρακολούθησης της πορείας εκδίκασης του κάθε πινακίου σε πραγματικό χρόνο.

Ο Πρόεδρος ζήτησε την συμμετοχή εκπροσώπων των δικηγόρων στο μέρος που τα ανωτέρω μας αφορούν καθώς και να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας ειδικά στο έργο της παρακολούθησης, σε πραγματικό χρόνο, της πορείας εκδίκασης του κάθε πινακίου.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: Το εξώφυλλο της ολοκληρωμένης πρότασης -500 σελίδων- για το συγκεκριμένο έργο.

""
Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας