Πρόεδρος Ολομέλειας

ΒερβεσόςΒερβεσός Δημήτριος, Δικηγόρος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου 1964 μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και ασκούμενος από το 1988. Κατάγεται από τον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας.

Γιος του Κωνσταντίνου και της Μαρίας Βερβεσού, αποφοίτησε το 1982 από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή, εισήχθη την περίοδο 1982-1983 στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1988.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία την περίοδο 1988-1990 στην Πολεμική Αεροπορία.

Από το 1990, οπότε και ενεγράφη στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έως σήμερα, εργάζεται ως Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω από το 1998. Το 1993 εξελέγη σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το 2002 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και επανεξελέγη το 2005 στην ίδια θέση. Το 2008 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (Αναπληρωτή) Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Νομικών / ΕΤΑΑ και το 2017 γ’ Αντιπρόεδρος του ΔΣ / ΕΤΑΑ την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016. Εξελέγη από τους Κοινωνικούς Εταίρους αντιπροσώπου των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στο ΔΣ αυτού ως αναπληρωματικό μέλος.

Από άποψη ειδίκευσης ασχολείται με το εργατικό δίκαιο, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.

Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι Διαιτητής – Μέλος του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Έχουν δημοσιευθεί πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως Δικηγόρος, σε διάφορα κλαδικά νομικά περιοδικά καθώς επίσης άρθρα του σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Έχει υπάρξει εισηγητής σε ημερίδες και συνέδρια σχετιζόμενα με το Εργατικό Δίκαιο.

Επίσης, έχει συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έχει εκπροσωπήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στον Ευρωπαϊκό Δικηγορικό Σύλλογο (CCBE).

Είναι έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων και ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας