Συνάντηση στα γραφεία του ΔΣΑ των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης για την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων

Εκδόθηκε από

06/05/2020 22:53

**

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6.5.2020 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύσκεψη με τη παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων για τα ζητήματα που ανακύπτουν από την επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Κατά τη συνάντηση αυτή τέθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν ιδίως:

 

• Στην επιβαλλόμενη αναστολή όλων των προθεσμιών.

• Στη διατήρηση της προφορικότητας στις ειδικές διαδικασίες.

• Στην οίκοθεν και αζημίως (εκ του πινακίου) επαναφορά των ματαιωθεισών υποθέσεων κατά το χρόνο αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και χωρίς κλήτευση.

• Στην ανάγκη παράτασης όλων των προθεσμιών ουσιαστικών – δικονομικών και δικαστικών για κατάθεση προτάσεων στη νέα τακτική διαδικασία. • Στην ανάγκη διαχωρισμού των πινακίων των ειδικών διαδικασιών (τουλάχιστον ανά 30 λεπτά), προς αποφυγή συγχρωτισμού.

• Στην μη υποχρέωση καταβολής τόκων υπερημερίας και επιδικίας για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων. • Στην επίλυση του προβλήματος του συγχρωτισμού στις ένορκες βεβαιώσεις ενώπιον των Ειρηνοδικείων της Χώρας.

• Στη διασφάλιση της παρουσίας δημόσιας υγείας με βάση της παραδοχές του ΕΟΔΥ στους χώρους των Δικαστηρίων.

Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος : Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Πρόεδρος Επιτροπής Επαναλειτουργίας Δικαστηρίων, κ. Δημήτριος Κράνης, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πάνος Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος και Πρόεδρος του Δ. Σ. Αθηνών, κ. Δημήτρης Βερβεσός, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κ. Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Προϊστάμενος Τριμελούς Διοίκησης Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Γεώργιος Γρίβας, ο Προϊστάμενος Τριμελούς Διοίκησης Πρωτοδικείου Πειραιά, κ. Ιωάννης Μαλούχος, η Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, κα Ελένη Ζαχαριάδου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, κ. Γεώργιος Διαμάντης , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών, κ. Σωτήρης Τριπολιτσιώτης, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Πειραιά, κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πάτρας, κ. Αθανάσιος Ζούπας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λαμίας, κ. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, ο Προϊστάμενος Γραμματείας Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ιωάννης Δήμου, ο καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας, κ. Σπύρος Τσαντίνης. Παρέστησαν επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ: ο Αντιπρόεδρος, κ. Χαράλαμπος Κονδύλης, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Μιχάλης Καλαντζόπουλος, η Σύμβουλος-Ταμίας, κ. Μαρινέττα Γούναρη και οι Σύμβουλοι: κ. Ευστάθιος Αναλυτής, Ιωάννης Δεληγεώργης και Ιωάννης Κάπος. Καθώς επίσης ο Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ, κ. Ιωάννης Αβαρκιώτης και το μέλος του ΔΣ της ΕΑΝΔΑ, κ. Μαρίνος Μαρίνης

. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν:

Η Προϊσταμένη Τριμελούς Διοίκησης Εφετείου Θεσσαλονίκης, κα Καλλιρόη Χειμαριού, η Προϊσταμένη Τριμελούς Διοίκησης Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κα Ευαγγελία Αρβανίτου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λάρισας, κα Νικολέττα Μπασδέκη, , ο Προϊστάμενος Γραμματείας Πρωτοδικείου Πειραιά, κ. Φάνης Μπαλαφούτης, ο Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαβρός, ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας ΔΠΘ και Σύμβουλος του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ο διάλογος των συλλειτουργών της δικαιοσύνης συνεχίζεται και τη Δευτέρα θα υπάρξει νεότερη συνάντηση για να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας