Κ. Τσιάρας: Το υπουργείο θα επανεξετάσει την επανεπιβολή δικαστικού ενσήμου στις υποθέσεις τακτικής διαδικασίας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου - Ομιλία Δ. Βερβεσού στην γ. συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων

Εκδόθηκε από

08/12/2019 18:26

**

 «Tο υπουργείο Δικαιοσύνης θα επανεξετάσει την πρόσφατη επανεπιβολή του δικαστικού ενσήμου στις υποθέσεις τακτικής διαδικασίας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, στην επικείμενη τροποποίηση του ΚΠολΔ».

Αυτό υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, μιλώντας στην 35η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), επισημαίνοντας ότι η επανεξέταση αυτή θα γίνει, από την νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που ο ίδιος εξήγγειλε πρόσφατα στην ειδική ημερίδα της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που έγινε στο ΕΒΕΑ.

Μιλώντας στην συνέλευση της ΕΕΕ, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του ΔΣΑ Δ, Βερβεσός, στηλίτευσε όχι μόνον την ουσία των ρυθμίσεων αυτών, αλλά και την διαδικασία με την οποία ήλθαν στην Βουλή ως τροπολογίες, για τις οποίες δεν έγινε καμμιά διαβούλευση.

Ο κ. Βερβεσός σχολιάζοντας αργότερα την εξαγγελία του υπουργού υπογράμμισε ότι «η ρηματική αυτή δήλωση του υπουργού δείχνει ότι αναγνωρίζεται από την Κυβέρνηση η εσφαλμένη-και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας-επαναφορά ενός αντισυνταγματικού φραγμού στην πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη κάτι που το σώμα των δικηγόρων είχε επισημάνει εγκαίρως», αλλά τόνισε ότι «η σχετική εσφαλμένη ρύθμιση πρέπει να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ»

-- Στην 35η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που έγινε στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο υπουργός και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και Δημήτρης Κράνης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτρης Κωστάκης.

---Επισυνάπτεται η ομιλία του προέδρου της Ολομέλειας και του ΔΣΑ Δ. Βερβεσού.

Κ. Τσιάρας: Το υπουργείο θα επανεξετάσει την επανεπιβολή δικαστικού ενσήμου στις υποθέσεις τακτικής διαδικασίας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου - Ομιλία Δ. Βερβεσού στην γ. συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων

Συνημμένα

 omilia_eee.pdf

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας