Επείγον αίτημα της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τη μετακίνηση των δικηγόρων με επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας αντί της εκτύπωσης του TAXIS

Εκδόθηκε από

11/02/2021 17:05

**Επείγον αίτημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, υπέβαλε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, για την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου με την οποία θα αποσαφηνίζεται ότι για την πιστοποίηση της ιδιότητας των δικηγόρων προβλέπεται κατά τις ειδικότερες διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 29 παρ. 1 ΚωδΔικ) η επίδειξη του δελτίου επαγγελματικής ταυτότητος του Δικηγορικού Συλλόγου και συνεπώς παρέλκει η απαιτούμενη κατά το άρθρο 3 παρ. 3 περ. γ της αριθ. Δ1α/ΓΠοικ9147/10.2.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β 534), εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας για τους σκοπούς μετακίνησης κατά τη διάρκεια των νέων περιοριστικών μέτρων.

Σε περίπτωση που δεν εκδοθεί η σχετική ερμηνευτική Εγκύκλιος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 15.2.2021, ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της νέας ρύθμισης, το δικηγορικό σώμα επιφυλάσσεται, προς αποκατάσταση της νομιμότητας, να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά της νέας ρύθμισης, η οποία αντίκεται στον Κώδικα Δικηγόρων.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της υπ’ αριθ. 55/11.2.2021 του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού.

Συνημμένα

 epistoli_olomeleias_pros_ton_ypoyrgo_dikaiosynis_kai_yfypoyrgo_politikis_prostasias_kai_diaheirisis_kriseon_11_2_2021.pdf

FacebookTwitterE-mailΠερισσότερα...

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας