Απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για αποχή την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Εκδόθηκε από

14/03/2023 11:02

oloΗ Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε στις 13.3.2023, μέσω τηλεδιάσκεψης , εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ολομέλεια με την από 5.3.2023 απόφασή της επεσήμανε την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν  απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα,  που είδαν το φως της δημοσιότητας, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και  σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν  ανήκουν, τόσο  σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους. Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία. 
Το οφείλουμε στα θύματα του  δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία. 
Στο πλαίσιο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε  να προτείνει  στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας:
1.Τη συμμετοχή των μελών τους στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν  οι κοινωνικοί φορείς την Πέμπτη 16.3.2023. 
2. Τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των Προέδρων της Συντονιστικής στη Λάρισα.
3. Την αποχή των μελών τους από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 16.3.2023.
4.  Τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας των μελών τους, την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16.3.2023) και ώρα 20:30 έξω από τα δικαστικά μέγαρα  όλης της χώρας.
 

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας