Απάντηση του Προέδρου της Ολομέλειας Δ. Βερβεσού σε ερώτηση του site dikastiko.gr για την εγκύκλιο της Προέδρου Α.Π. για καταπατήσεις αιγιαλού - παραλιών

Εκδόθηκε από

21/08/2023 10:36

paraliaΑπαντώντας σε ερώτηση του site  dikastiko.gr για την εγκύκλιο της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα αναφορικά με το θέμα των καταπατήσεων αιγιαλού και παραλιών, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος (Πρόεδρος του ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός δήλωσε τα εξής:

"Η όψιμη από την οργανωμένη Πολιτεία αντίδραση στην ευρεία παραβατικότητα αρκετών επιχειρήσεων στο χώρο του αιγιαλού και των παραλιών έρχεται ασθμαίνουσα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, μετά όμως τη μαζική και αυθόρμητη δραστηριοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, που αποκλήθηκε με τον τίτλο «κίνημα της πετσέτας».

Με ιδιαίτερη κατάπληξη πληροφορηθήκαμε επ’ αυτού του ζητήματος τη χθεσινή παρέμβαση της νέας Πρόεδρου του Αρείου Πάγου δια εγκυκλίου προς τους Έλληνες δικαστές, ίνα όπως επιδείξουν προσοχή και επιμέλεια κατά τη συζήτηση σχετικών ενδίκων βοηθημάτων (προσφυγές κατά πρωτοκόλλων αποβολής, ασφαλιστικά μέτρα κλπ)

Και τούτο, διότι αφενός εγείρονται ζητήματα ως προς τον επηρεασμό της γνώμης και της κρίσης του ανεξάρτητου Έλληνα δικαστή, που θα επιληφθεί της εκδίκασης αυτών των υποθέσεων, αφετέρου διότι δεν έχει λάβει χώρα στο παρελθόν τέτοια παρέμβαση από Προέδρους του ΑΠ για εξίσου ή και πιο σημαντικές υποθέσεις, που απασχόλησαν την λειτουργία των θεσμών και την κοινωνία.

Οι Έλληνες δικαστές οφείλουν να επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή, επιμέλεια και ευθυκρισία εφαρμόζοντας πάντα το νόμο, σε κάθε υπόθεση που άγεται ενώπιον τους, ανεξαρτήτως της υφής και της τυχόν προβολής της από τα μέσα ενημέρωσης και την δημοσιότητα που αυτή έχει λάβει για όποιο διάδικο αιτείται τη δικαστική προστασία φερώνυμο ή ανώνυμο.

Θα αναμέναμε από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να είναι πιο προσεκτική σε ζητήματα που άπτονται της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και μάλιστα στις πρώτες παρεμβάσεις της, που σηματοδοτούν και τις προθέσεις της".

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας