Τηλεδιάσκεψη αντιπροσωπείας της Ολομέλειας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατόπιν αιτηματός του

Εκδόθηκε από

22/04/2021 01:02

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος είχε τηλεδιάσκεψη , τη Δευτέρα 19.4.2021, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημά του και στα πλαίσια των επαφών του με τους όλους τους φορείς της Δικαιοσύνης. 

Η Συντονιστική Επιτροπή παρουσίασε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πάγιες θέσεις του δικηγορικού σώματος. Επεσήμανε την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας λειτουργίας της Δικαιοσύνης, με υγειονομική και δικονομική ασφάλεια προς διασφάλιση του δικαιώματος δικαστικής προστασίας των πολιτών και της επιβαλλόμενης ρύθμισης κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων ιδίως ευαίσθητων κατηγοριών πολιτών. Στα πλαίσια της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων επιβάλλεται ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί από την Κυβέρνηση.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρθηκε στην αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης των δικηγόρων από την Πολιτεία.

Οι δικηγόροι έχουν πληγεί καίρια από τις συνέπειες της πανδημίας περισσότερο από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ιδίως λόγω της παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και παρά ταύτα, η οικονομική στήριξή τους από την Κυβέρνηση είναι ελάχιστη και υστερεί ουσιωδώς σε σχέση με την ενίσχυση που έλαβαν άλλοι πληγέντες κλάδοι.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι αποβλέπει στην ενίσχυση της επικοινωνίας με τους δικηγόρους με στόχο να αναδειχθούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τέθηκαν.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας