Συνάντηση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με την υφυπουργό Εσωτερικών

Εκδόθηκε από

21/11/2018 11:11

Θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση της διεξαγωγής των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, αλλά και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της συμμετοχής των δικηγορών στην εκλογική διαδικασία συζήτησε με την υφυπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Στην συνάντηση με την Υφυπουργό, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Δημήτρης Βερβεσός (Πρόεδρος του ΔΣΑ) έθεσε ζητήματα που αφορούν:

--Την ανάγκη αύξησης της αποζημίωσης των δικηγόρων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, λόγω και της τεραστίας αύξησης του φόρτου εργασίας.

--Την ανάγκη ενίσχυσης των εφορευτικών επιτροπών με πρόσθετη γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη η εξυπηρέτηση των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες.

---Επίσης συζητήθηκαν και μία σειρά άλλα διαδικαστικά ζητήματα των εκλογών και της συμμετοχής των δικαστικών αντιπροσώπων (δυνατότητα απρόσκοπτης μετάβασης των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα, σεμινάρια ενημέρωσης, άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων κ.α.).

Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε στην αντιπροσωπεία της Ολομέλειας ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί τα θέματα που τέθηκαν και συμφωνήθηκε εκπρόσωπος της Ολομέλειας να μετάσχει στην αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού των εκλογικών διαδικασιών του Υπουργείου.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος.

""
Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας