ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ παρακολούθηση ροής μήνυσης σε Εισαγγελίες Εφετών - Πρωτοδικών Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Πειραιώς - Χαλκίδας

Εκδόθηκε από

19/05/2021 13:30

**Στο πλαίσιο της συνεχούς επέκτασης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e-justice) προς τους δικηγόρους, που αποτελεί καρπό της συνεργασίας του  δικηγορικού σώματος με τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπευθύνους έργου ΟΣΔΔΥ ΠΠ και τις αρμόδιες Εισαγγελίες), επεκτείνεται, όπως προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης (βλ σχετικά εδώ),  η ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης ροής μήνυσης σε πραγματικό χρόνο (real time), πέραν των υποθέσεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και στις υποθέσεις της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών , της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών Πειραιά και Θεσσαλονίκης καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας. 

 

Με τη χρήση της εφαρμογής κάθε δικηγόρος μπορεί να παρακολουθεί την πορεία των ποινικών υποθέσεων που χειρίζεται, μέσω διαδικτύου, χωρίς να απαιτείται, όπως μέχρι τώρα, χρονοβόρα επιτόπια μετάβαση στην αρμόδια Εισαγγελία.

Επισυνάπτεται οδηγός χρήσης της εφαρμογής.  

Στην υλοποίηση του εγχειρήματος συνέβαλλαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας που είχε την πολιτική πρωτοβουλία υλοποίησης του έργου, οι Προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ιωάννης Μωραϊτάκης, της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κας Ειρήνης Αποστόλου, της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, κας Βασιλικής Τσιρώνη, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, κας Αικατερίνης Δημητριάδη, καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, κ. Δημητρίου Προκοπίου  για την εκπόνηση και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των ως άνω Εισαγγελιών και της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τα μέλη της ΚΟΔΕ και της ΟΔΕ ΟΣΔΔΥ ΠΠ, (και δη ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Διευθύνων την ΚΟΔΕ και Πρόεδρος της ΟΔΕ ΟΣΔΔΥ ΠΠ Ευάγγελος Ζαχαρής, ο Εισαγγελέας Εφετών, Διευθύνων την Ομάδα Λειτουργίας Υποστήριξης Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογών της ΟΔΕ Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο Αντεισαγγελέας Εφετών, Αναπλ. Διευθύνων της Ομάδας Λειτουργίας Υποστήριξης Βάσεων Δεδομένων και Εφαρμογών της ΟΔΕ Δημήτριος Γκύζης, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Αναπλ. Διευθύνων της Ομάδας Υποστήριξης Ροών Ποινικής Διαδικασίας της ΟΔΕ, Αντώνιος Κασάπης, ο Αντεισαγγελέας Εφετών κ. Νικόλαος Φιστόπουλος και οι δικαστικές υπάλληλοι Μέλη της ΟΔΕ, Βασιλική Βλάχου και Φανή-Αθηνά Παπαδογούλα), ο αρμόδιοι Σύμβουλοι του ΔΣ του ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος (αρμόδιος για την παρακολούθηση του έργου) και Θέμης Σοφός (αρμόδιος για το Εφετείο) και οι συνάδελφοι Γιώργος Γιαννόπουλος (DPO του ΔΣΑ) και Γιώργος Σακελλαριάδης για τη συμβολή τους στα νομικά θέματα τήρησης προσωπικών δεδομένων και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μηχανοργάνωσης του ΔΣΑ, Βασίλης Μανιός, Διευθυντής Πληροφορικής ΔΣΑ και υπεύθυνος ΟΠΣ της Ολομέλειας.

Portal Redirection
Isocrates

Αλλαγή γλώσσας