Αποκαταστάθηκε η βλάβη στην οπτική ίνα - Εφικτή και πάλι η επικοινωνία με τις ηλεκτρονικες υπηρεσίες

Εκδόθηκε από

08/07/2023 11:54

optikh inaΑποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής η βλάβη στην οπτική ίνα με την οποία συνδέεται με το δίκτυο ο ΔΣΑ,  γεγονός που είχε προκαλέσει την διακοπή της επικοινωνίας και με το PORTAL της Ολομέλειας.

Μεταξύ άλλων επιπτώσεων που είχε η τεχνική αυτή βλάβη του συστήματος παροχής ιντερνετ ήταν και η αδυναμία έκδοσης γραμματίων προείσπραξης, η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, πρόσβαση στο κτηματολόγιο, μητρώο φερεγγυότητας, πρόσβαση στις υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, λήψη αποφάσεων δικαστηρίων κλπ.

Όσοι συνάδελφοι, μετά την συνεννόηση που έγινε με τον Προϊστάμενο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου κατέθεσαν δικόγραφο χωρίς γραμμάτιο, μπορούν να το καταθέσουν εκ των υστέρων  

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ο δικηγόρος, θα μπορεί να υποβάλλει στο portal,  αίτημα του για χορήγηση βεβαίωσης διακοπής της λειτουργίας του συστήματος.

Ο ΔΣΑ θα αποστείλει ηλεκτρονικά τις σχετικές βεβαιώσεις στους δικηγόρους που θα το αιτηθούν.

Πάντως, το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν θα ζητήσει βεβαιώσεις για το σημερινό πρόβλημα, πάντα σύμφωνα με συνεννόηση που είχαμε με τον Προϊστάμενο του Δικαστηρίου.

 

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας