Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην τελετή για την έναρξη του νομικού έτους στο Λονδίνο

Εκδόθηκε από

01/10/2018 10:14

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Δημήτριο Βερβεσό (Πρόεδρο ΔΣΑ) παραβρέθηκε ως προσκεκλημένη στην ετήσια τελετή για την έναρξη του νομικού έτους στη Μεγάλη Βρετανία, που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Την τελετή διοργανώνει η Law  Society of England and Wales και το συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας (Bar Council of England and Wales).

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε παράλληλα, συνάντηση, με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας, στην οποία συζητήθηκαν τόσο θέματα που έχουν να κάνουν με την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στο δικηγορικό κλάδο, αλλά και στη Δικαιοσύνη, όσο και ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις των δικηγορικών συλλόγων, αλλά και της νομικής διαδικασίας, ενόψει του Brexit.

Επίσης, συζητήθηκε η θέση του δικηγόρου σε παγκόσμιο επίπεδο και η αναγκαία προσήλωση στον κανόνα δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που, δυστυχώς, δοκιμάζεται σε πάρα πολλές χώρες.

Τονίσθηκε τέλος και από τις δύο αντιπρoσωπείες η αναγκαιότητα της συνεργασίας της δικηγορικής κοινότητας, ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις διάφορες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχαν, εκτός του Προέδρου του ΔΣΑ, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γεώργιος Σταματογιάννης, ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Ντούγκας και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), Πάνος Αλεξανδρής.

""
""
""
""
""
""
""
""
Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας