Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας (6/10)

Εκδόθηκε από

06/10/2022 19:38

Logo ΟλομέλειαςΗ Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει  απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση, που δέχθηκε  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γεώργιος Μπέσκος, κατά την εκτέλεση των δικηγορικών του καθηκόντων.

Ο νομικός μας πολιτισμός επιβάλει το σεβασμό από όλους στον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου,  ως  υπερασπιστού των συμφερόντων του εντολέως του, στα πλαίσια που η κείμενη νομοθεσία θέτει . Οι διαφορές των αντιδίκων μερών, που ο δικηγόρος εκπροσωπεί και δεν αποτελεί μέρος τους, πρέπει να  επιλύονται μόνο με την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων.

Το δικηγορικό σώμα δεν αποδέχεται  συμπεριφορές που προσβάλλουν   την αξιοπρέπεια του δικηγόρου και παρακωλύουν το έργο του.

Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τη στήριξή της στον Πρόεδρο Γεώργιο Μπέσκο, ο οποίος διαχρονικά έχει επιδείξει αταλάντευτη στάση στην προάσπιση των δικαιωμάτων των δικηγόρων και εν γένει του δικηγορικού λειτουργήματος.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας