ΑΑΔΕ: Μεταβολές στοιχείων επιχειρήσεων – Υποβολή δηλώσεων για διαδικασίες Μητρώου

Εκδόθηκε από

13/10/2022 16:57

aadeΓια τη συνολική ενημέρωση όλων των δικηγόρων της χώρας σχετικά με την απόφαση Α. 1134/2022 της ΑΑΔΕ, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Δημήτρη Βερβεσό, με την οποία, σε συνέχεια της από 11-10-2022 ανακοίνωσής μας (ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού – Απόδοση ΑΦΜ φυσικών προσώπων από οποιαδήποτε ΔΟΥ & Ηλεκτρονικά (myAADElive, https://www.dsa.gr/νέα/ανακοινώσεις/δου-κατοίκων-εξωτερικού-–-απόδοση-αφμ-φυσικών-προσώπων-από-οποιαδήποτε-δου-ηλεκτρον), διευκρινίζονται επιπλέον τα εξής:

1. Μεταβολές στοιχείων επιχειρήσεων και στοιχείων εγκατάστασης εσωτερικού που είναι ενταγμένες στην ψηφιακή πύλη myAADE (Μητρώο κι Επικοινωνία/Αλλαγές στοιχείων Μητρώου), θα υποβάλλονται από 17 Οκτωβρίου 2022 και εφεξής, αποκλειστικά μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr).

2. Η υποβολή δηλώσεων και δικαιολογητικών για όσες διαδικασίες Μητρώου είναι ενταγμένες στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE, θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά μέσα από την εφαρμογή αυτή, με έναρξη ισχύος από 1η Νοεμβρίου 2022.

Για τις δύο παραπάνω κατηγορίες υπηρεσιών, σχετικές δηλώσεις και αιτήματα δεν θα εξυπηρετούνται πλέον μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ.

Ευχαριστούμε το Διοικητή της ΑΑΔΕ για τη συμβολή του στη διεύρυνση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης, για τη συνεργασία και την άμεση ενημέρωση του δικηγορικού σώματος, καθώς και για την αναγνώριση της σημαντικής συμβολής των δικηγόρων στην εξυπηρέτηση του πολίτη και της προσπάθειας που καταβάλλουμε καθημερινά για να ανταποκριθούμε στο έργο μας.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας