Εκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Published on

02/09/2020 19:41

**

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε έκτακτα σήμερα υπό την Προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού με τηλεδιάσκεψη, με αφορμή την ανάρτηση προς διαβούλευση τόσο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας» όσο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις», μετά την αιφνίδια χθεσινοβραδινή ανάρτησή του προς διαβούλευση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων συναδέλφων, θα διαμορφώσει άμεσα τις τελικές της προτάσεις και θέσεις, τις οποίες και θα υποβάλει αρμοδίως στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου.

2. Ήδη στα πλαίσια αυτά, έχει προγραμματιστεί συνάντηση τη Δευτέρα 7-9-2020 και ώρα 11:00 με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

. 3. Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των διατάξεων των άνω νομοσχεδίων, λόγω της μείζονος κοινωνικής και οικονομικής σημαντικότητάς τους.

4. Η Συντονιστική Επιτροπή θα συγκαλέσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας την Επιτροπή Κοινωνικών Φορέων, που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της, για να συζητήσει τις διατάξεις των άνω νομοσχεδίων γνωστοποιώντας τις θέσεις και τις προτάσεις της, και να λάβουν θέση επί αυτών των σχεδίων νόμων οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί φορείς.

Bar-Elections
Portal redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας