Συνάντηση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Συναντήθηκε χθες, 21 Φεβρουαρίου 2018, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγόρων Συλλόγων  της χώρας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας και του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, Γεώργιο Σταματογιάννη και τον Γεν. Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης,  Πέτρο Σαμαρά, με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Αντιπρόεδρος  Παναγιώτης Λυμπερόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Σαλάτας. 

Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος  για την λειτουργία της Δικαιοσύνης και ειδικότερα:

1. Η διοργάνωση, κοινής ημερίδας για το επίκαιρο θέμα «Ανεξαρτησία Δικαιοσύνης και κράτος δικαίου», που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 28/4/2018, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών και του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE), καθώς και Ελλήνων νομικών .

2. Η συγκρότηση κοινής επιτροπής με εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων και της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, με αντικείμενο την εκπόνηση ενιαίου κώδικα δεοντολογίας για τις σχέσεις δικαστικού και δικηγορικού σώματος, ως συλλειτουργών της δικαιοσύνης.

3. Η δημιουργία διαρκούς κοινής επιτροπής της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και των Ενώσεων Δικαστικών Υπαλλήλων (κατόπιν συνεννόησης μαζί τους), προκειμένου να καταγράφονται τα προβλήματα καθημερινής λειτουργίας των δικαστηρίων,  και να προτείνονται από κοινού λύσεις  επ’ αυτών.

4. Ο συντονισμός της δράσης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υποβολή ερωτήματος προς την διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την συμβατότητα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, όπως εισήχθη με τον ν. 4512/2018,  με την συνταγματική και ευρωενωσιακή δικαιοταξία.

5. Η λειτουργία κοινής τράπεζας αίματος.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας