Ελληνες και Κύπριοι Δικηγόροι στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Εκδόθηκε από

07/08/2021 13:42

****

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε έκτακτα σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την συμμετοχή και του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρ. Κληρίδη, προκειμένου να συζητήσει τους τρόπους συμβολής του δικηγορικού σώματος στην αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Πατρίδα μας βιώνει μία ανυπολόγιστη εθνική και οικολογική καταστροφή , λόγω των πυρκαγιών που κατακαίουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, στο περιβάλλον, στην οικονομία και στο μέλλον των επόμενων γενεών.

Στην αντιμετώπιση των συνεπειών αυτής της καταστροφής, το δικηγορικό σώμα θα συμβάλλει συντεταγμένα με όλες του τις δυνάμεις, όπως, άλλωστε, έχει πράξει και κατά το παρελθόν, σε ανάλογες περιπτώσεις (2007 Ηλεία, 2018 Μάτι κλπ).

Προς τούτο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε, κατ’ αρχάς , να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο οποίος θα ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα και καλεί όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και όλους τους συναδέλφους να συνδράμουν οικονομικά, στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους. Η Ολομέλεια θα καταθέσει στο λογαριασμό αυτό το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Η Συντονιστική Επιτροπή συγκρότησε Επιτροπή, από μέλη της, για την διαχείριση του λογαριασμού αυτού με στοχευμένες δράσεις, που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών κατοικιών πληγέντων συναδέλφων, στην ενίσχυση του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας, στην ανάγκη αναδασώσεων και στην αποκατάσταση των εν γένει υποδομών.

Παράλληλα, εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρήσουν σε αναδασώσεις των πληγέντων περιοχών, το δικηγορικό σώμα θα συμβάλλει ενεργά, με τη συμμετοχή των μελών του

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Χρ. Κληρίδης, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη των Κυπρίων δικηγόρων προς τους πληγέντες συμπολίτες μας και συναδέλφους, προανήγγειλε την οικονομική συνδρομή των Κυπρίων συναδέλφων στην πρωτοβουλία της Ολομέλειας και τη συμμετοχή αντιπροσωπείας τους στις διαδικασίες αναδάσωσης, εφόσον αυτή προκριθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας