Οι αριθμοί για την απονομή της Δικαιοσύνης προς-γειώνουν όσους έχουν στους κόλπους τους κάποιους που βρίσκονται μεταξύ Θεού και ανθρώπων

Εκδόθηκε από

27/04/2023 21:43

ολομελειαΑντιλαμβανόμαστε την ανάγκη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να δώσει απαντήσεις στο μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης. Και ταυτόχρονα την αδυναμία/αμηχανία της να δώσει πειστικές απαντήσεις σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία και θέτει εν αμφιβόλω το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών.

Όταν τα αριθμητικά στοιχεία επίσημων εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων για τους ρυθμούς απονομής στη δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν αμφισβητούνται με επίσημα στοιχεία αλλά με προσεγγίσεις περί δήθεν ανάγκης ύπαρξης «εξιδεικευμένων γνώσεων» προκειμένου να δικαιολογηθεί η δυσχερής θέση της Ελλάδος στις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, τότε όχι μόνο δεν δίνονται απαντήσεις αλλά εκτίθενται και οι εμπνευστές της σχετικής ανακοίνωσης.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έστω και με καθυστέρηση αναγνωρίζει την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο προς επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος. Προκειμένου να μην καταστεί τούτο κενό γράμμα, καλούμε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και όλους τους λοιπούς φορείς (δικαστικές ενώσεις και Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων) της Δικαιοσύνης σε συνάντηση στα γραφεία του ΔΣΑ την 8η Μαΐου 2023 και ώρα 16:00΄, για να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος πάνω στα προβλήματα, που απασχολούν όλους μας και κυρίως ταλανίζουν τον ελληνικό λαό εν ονόματι του οποίου και μόνον απονέμεται αυτή, σε αντίθεση με ανησυχητικές απόψεις περί Δικαιοσύνης που ίσταται μεταξύ Θεού και ανθρώπων. Αυτές παραπέμπουν σε θεοκρατικού τύπου πολιτειακές συγκροτήσεις για τις οποίες δεν έχουμε ακόμα πληροφορηθεί τις απόψεις της ΕνΔΕ, δεν προάγουν την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων, τουναντίον συνιστούν οπισθέλκουσα δύναμη στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής χώρας, που εφαρμόζει το θετικό δίκαιο.

Εκ του Γραφείου του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Bar-Elections
Portal Redirection
Isocrates
Guide

Αλλαγή γλώσσας